Code of Conduct

Code of Conduct – eettisellä ohjeistolla Vitamina Ltd Oy lupautuu kunnioittamaan ja noudattamaan toiminnassaan lakeja ja ihmisoikeuksia, vastustaa syrjintää ja noudattaa kaikkia asianmukaisia ohjeita ja käytäntöjä. Vitamina Ltd Oy on sitoutunut huolehtimaan parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaistaan, kauppakumppaneistaan sekä henkilöstöstä. Vitamina Ltd Oy pitää työhyvinvointia ja työturvallisuutta tärkeänä asiana.

LUOTTAMUS

Olemme luotettava kumppani liikekumppaneillemme, toimittajillemme, jälleenmyyjillemme ja asiakkaillemme.

ASIAKASLÄHTÖISYYS

Valitsemme tuotevalikoimaamme asiakkaiden toiveista koostuvia tuotesarjoja ja korkea asiakastyytyväisyys on meille tärkeää. Panostamme hyvään asiakaspalveluun, ja ajattelemme asioita asiakkaan kannalta.

RAKKAUS

Rakastamme luontoa ja eläimiä – Emme hyväksy eläinkokeita! Suosimme ympäristöystävällisiä tuotteita ja biohajoavia ja kierrätettäviä pakkausmateriaaleja.

LIIKETOIMINTA JA LAINSÄÄDÄNTÖ

Vitamina Ltd Oy on sitoutunut harjoittamaan liiketoimintaansa rehellisesti, kestävällä ja vastuullisella tavalla. Sitoudumme harjoittamaan liiketoimintaamme rehellisesti ja eettisesti. Vitamina Ltd Oy on sitoutunut noudattamaan kosmetiikkalainsäädäntöä ja EU:n Kosmetiikka-Asetusta (1223/2009/EY). Vitamina Ltd Oy on sitoutunut noudattamaan luomulainsäädännön tuotantosäännöksiä, luomulainsäädäntöä ja muuta lainsäädäntöä. (Luonnonmukaista tuotantoa säätelevät Euroopan yhteisöjen neuvoston asetus (EY) 834/2007, komission asetukset (EY) 889/2008 ja (EY) 1235/2008).

TYÖYHTEISÖ JA HYVINVOINTI

Meille työyhteisön tasa-arvoisuus ja hyvinvointi on tärkeää. Kunnioitamme ja noudatamme Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa määriteltyjä periaatteita. Kunnioitamme ihmisarvoa ja yksilöllisyyttä sekä työyhteisön monimuotoisuutta, mikä merkitsee kaikenlaisen syrjinnän, uhkailun ja häirinnän kieltämistä. Emme hyväksy lapsi- tai pakkotyövoiman käyttöä missään olosuhteissa. Emme hyväksy minkäänlaista ahdistelua tai työpaikkakiusaamista. Tuemme yhdistymisvapautta, ja kaikilla työntekijöillä on oikeus olla ammattiliiton jäsen ja osallistua työehtosopimusneuvotteluihin. Noudatamme voimassa olevaa lainsäädäntöä, kansainvälisiä sopimuksia ja ILO:n sopimusten asettamia minimivaatimuksia.

EKOLOGISUUS JA YMPÄRISTÖ

Vitamina Ltd Oy sitoutuu kestävään kehitykseen ja tavoitteenamme on olla vastuullinen toimija toimialallamme, joka painottuu luonnonkosmetiikkaan, luontaistuotteisiin ja ravintolisiin niin vähittäiskaupan, kuin tukkukaupan puolella.Arvostamme ja kunnioitamme suuresti jokaista ihmistä, eläintä sekä kaunista maapalloamme ja luontoamme. Haluamme pitää luonnon puhtaana ja vähentää muovinkäyttöä ja etsiä ratkaisua muovin vähentämiseksi ja kierrätyksen tehostamiseksi. Käytämme tilausten pakkaamisessa valkaisematonta, kierrätetysmateriaalista valmistettua pahvipaperia ja myös pakkauslaatikko on kierrätyspahvista valmistettua ekopahvia. Yrityksemme arvostaa luontoa säästävää toimintaa, siksi meillä ei synny esim. kaatopaikkajätettä ja yrityksemme kierrätysaste on todella korkea ja pidämme huolen ympäristöstämme.Ympäristövastuumme tavoitteena on kehittää toimintatapojamme jatkuvasti vähemmän ympäristöä kuormittavaan suuntaan, koska voimme vaikuttaa yhteisen ympäristömme tilaan omalla toiminnallamme ja kannustamme myös asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme pitämään hyvää huolta yhteisestä ympäristöstämme. Asetamme etusijalle ekologisesti kestävät tuotteet ja palvelut.Noudatamme ympäristölainsäädäntöä ja käytäntöjä, jotka suojelevat ja ylläpitävät ympäristöä. Pyrimme parantamaan toimintojemme energiatehokkuutta ja suojelemaan ympäristöä.

LAATU, TERVEYS JA TURVALLISUUS

Vitaminan DNA:han on sisäänkirjoitettu tuotteiden turvallisuus, puhtaus ja aitous sekä kunnioitus luontoa, ihmisiä ja eläimiä kohtaan.Tuotteemme ovat korkealaatuisia ja täyttävät voimassaolevat lait, asetukset ja hyvät kauppatavat. Valitsemme luotettavia tukkuja ja valmistajia, jotka omaavat samat arvot ja eettiset periaatteet. Suosimme tuotevalikoimassamme sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, luomua ja kaikkea luonnonmukaista, ja kartamme tarpeettomia lisäaineita ja raaka-aineita, jotka kuormittavat ympäristöä, eläimiä ja ihmisiä. Kiinnitämme huomiota tuotteiden INCI ja ainesosaluetteloon, tuotteiden pakkausten kierrätettävyyteen, ekologisuuteen, eläinkokeettomuuteen ja suurin osa tuotevalikoimamme kosmetiikasta on ekosertifioitua, korkeat laadunvaatimukset täyttävää luonnonkosmetiikkaa. Eläinten hyvinvointi on meille tärkeää – tuotteita ei testata eläinkokein. Kiinnitämme myös huomiota allergioihin ja erityisruokavalioihin – valikoimastamme löytyy paljon tuotteita, jotka sopivat esim. gluteenitonta, laktoositonta ja soijatonta ruokavaliota noudattaville. Suuri osa valikoimamme kosmetiikasta on myös vegaanista. Meiltä et myöskään löydä parabeeneja ym ikäviä aineita sisältäviä tuotteita, koska tykkäämme luonnollisista jutuista! Olemme omistautuneet rakentamaan verkkokaupan, josta löytyy helposti tunnettuja ja uusia luonnonkosmetiikkatuotteita, turvallisia luonnonkosmetiikan meikkejä ja ravintolisiä sekä kauneudenhoidon tarvikkeita ja vitamiineja hyvinvoinnin tueksi. Sivusto on suojattu uusimmilla ja tehokkaimmalla teknologialla, joten Vitaminan verkkokaupasta ostaminen on turvallista ja suojaamme ja kunnioitamme asiakkaidemme yksityisyyttä. Missiomme Vitamina Verkkokaupassa on tehdä jokaisen verkko-ostamisesta sekä netistä tilaamisesta entistä helpompaa, mukavampaa ja turvallisempaa.

YHTEISTYÖ

Valmis tuote syntyy yleensä usean eri toimijan yhteistyönä. Siksi kiinnitämme huomiota oman toimintamme sosiaalisiin vaikutuksiin ja ympäristön huomioon ottamiseen. Teemme aktiivisesti yhteistyötä alamme toimijoiden kanssa entistä luonnollisempien ja kestävien tuotteiden valmistamiseksi, tarjoamiseksi ja toimittamiseksi asiakkaillemme. Kannamme vastuun asiakkaitamme, työntekijöitämme, liikekumppaneitamme sekä yhteiskuntaa kohtaan.

Vitamina – Code of Conduct