Luomukosmetiikka

Luomukosmetiikka tarkoittaa kosmetiikkaa, jonka raaka-aineet  ovat peräisin kontrolloidusta, virallisesti valvotusta luomuviljelystä. Mielestämme paras Luonnonkosmetiikka on samalla myös Luomukosmetiikkaa. Iho on ihmisen suurin elin, joten ei ole yhdentekevää, mitä laitat ihollesi, koska käyttämästäsi kosmetiikasta osa imeytyy jokatapauksessa ihon läpi kehoosi.

Luomukosmetiikassa Luomuainesosien määrä tuotteissa vaihtelee, ja niissä voi olla jyrkkiäkin tuotekohtaisia eroja.  Luomusertifikaatti vaatii ilmoittamaan luomuainesosien sekä luonnollista alkuperää olevien ainesosien prosenttimäärän tuotteessa, joten voit tarkistaa helposti tuotteen luomuainesosien määrän tuotepakkauksen etiketistä, yleisimmin INCI luettelon lopusta. 

luomukosmetiikka ecocert luonnollinen kosmetiikka

Luomukosmetiikan sertifikaatit

Luomukosmetiikan sertifikaatit takaavat luomukosmetiikkatuotteiden aitouden. Tunnetuimpia Luomukosmetiikan sertifikaatteja ovat esimerkiksi Ecocert Greenlife / COSMOS Organic, Soil Association / COSMOS Organic, OFC Organic Food Chain, Certified Organic Australia, USDA Organic, Austria Bio Garantie, ICEA Eco Bio Cosmetics, ACO Australian Certified Organic. Ecocert Greenlife on yksi suurimmista luomukosmetiikan laadunvalvontaorganisaatioista ja OFC Organic Food Chain sekä USDA Organic sertifiointitahoilla on alan tiukimmat luomuvaatimukset (95% tuotteen ainesosista tulee olla luomua).

Luomukosmetiikka ei ole sama asia, kuin luonnonkosmetiikka, vaikka käytännössä oikea, sertifioitu luomukosmetiikka on yleensä myös luonnonkosmetiikkaa, eli ainesosat ovat pääosin luonnollisia ja luonnollista alkuperää. Luonnonkosmetiikka ja Luomukosmetiikka Käsitteiden nimet viittaavat raaka-aineiden alkuperään. Aidossa Luomukosmetiikassa raaka-aineista 10-100% ovat luomuviljeltyä ja luonnonkosmetiikassa ainesosat ovat nimensä mukaisesti luonnosta peräisin olevia, luonnollisia ainesosia. Luonnonkosmetiikka voi sisältää luomuainesosia. Luonnonkosmetiikka ei ole automaattisesti luomukosmetiikkaa, eikä luomukosmetiikka ole automaattisesti luonnonkosmetiikkaa. Tuotteille annetut sertifikaatit selventävät jonkin verran tilannetta. Luomukosmetiikka ja Luonnonkosmetiikka eivät ole kumpikaan automaattisesti vegaanisia. Vegaaniselle tuotteelle on omat sertifikaattinsa.

Luomulla tarkoitetaan valvottua ja sovittuihin tuotantomenetelmiin sitoutunutta kasvinviljelyä, kotieläintuotantoa sekä elintarvikkeiden jalostusta ja markkinointia. Kaikkia luomutuotteita tuottavia tai valmistavia maatiloja ja yrityksiä valvotaan. Luomuelintarvikkeiden ja aineosien koko tuotantoketju perustuu luonnonmukaisiin ja ympäristöä säästäviin valintoihin. Luonnonmukaisessa tuotannossa suositaan uusiutuvia raaka-aineita ja kierrätystä. Luomutuotannon periaatteita ovat keinotekoisten lannotteiden ja torjunta-aineiden välttäminen, eläinten hyvinvointi, energian säästäminen ja uusiutuvan energian suosiminen sekä luonnon säilyttäminen puhtaana ja elinvoimaisena.

Monille kuluttajille luomu edustaa puhtautta ja aitoutta. Tämä korostuu, kun ihminen haluaa välttää torjunta-ainejäämiä. Myös eettiset syyt kuten tuotantotapa ja ympäristöystävällisyys ovat valintaperusteita luomutuotteita hankittaessa.

Meille on pian tulossa uusi, sertifioitu Luomukosmetiikka Tuotesarja! Pysy kuulolla!

Takaisin Luonnonkosmetiikka sivulle.