Soil Association Organic Standard Sertifikaatti & Luomukosmetiikka

Soil Association Organic Standard Sertifikaatti: Soil Association on Iso-Britannian suurin luomusertifiointitaho, joka on perustettu Englannissa v. 1946 englantilaisten viljelijöiden toimesta. Soil Association on kestävää kehitystä edistävä tiukka ja riippumaton luomumaatalousalan järjestö, joka sertifioi luomukosmetiikan ohella myös muita tuotteita, kuten tekstiilejä, metsä- ja hyvinvointituotteita, sekä luomuruokaa. Vuonna 2002 Soil Association julkaisi luomukosmetiikan standardinsa. Soil Associationin myöntämä sertifikaatti on Soil Association Organic Standard Sertifikaatti. 

Soil Association Sertifikaatti

Soil Association tarkistaa koko valmistusprosessin, mukaan lukien ainesosien hankinnan, valmistusmenetelmät ja tilat sekä pakkaukset. Soil Associationilla on kansainväliset COSMOS-standardit, sertifioidusta tuotteesta voi olla varma, että tuote täyttää tiukat kriteerit ja on käynyt läpi koko vaativan valvontaprosessin. Soil Association käy läpi myös yritysten energian- ja vedenkäytön tiedot sekä ympäristöjätehuoltosuunnitelmat sekä markkinointiviestinnän ja palautteet kuluttajaystävällisyyden ja selkeyden varmistamiseksi. 

Tuotetta voi kutsua luonnonmukaiseksi luomukosmetiikaksi (organic / luomu), jos vähintään 95 % ainesosista on luomutuotettuja. Vettä ei lasketa mukaan. Tuotteeseen on merkitty, kuinka monta prosenttia se sisältää luomutuotettuja raaka-aineita. Joidenkin tuotteiden kohdalla prosenttiosuus ei ole merkittävä, sillä esimerkiksi tensidit (eli pinta-aktiiviset, puhdistavat aineet) voivat olla peräisin luonnosta mutta ne eivät ole välttämättä luomutuotantoa.

Soil Association luomusertifiointielin haluaa varmistaa mahdollisimman korkeatasoiset eläinten hyvinvoinnin, ympäristön ja luonnonvaraisten lajien suojelun vaatimukset, joten Soil Associationilla on omat, tavallista korkeammat ja tiukemmat standardit keskeisillä aloilla. Soil Association kiinnittää huomiota kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen.

Soil Association logo luonnonkosmetiikka ja luomukosmetiikka tuotteissa tarkoittaa paljon muutakin, kuin luonnonmukaisesti tuotettuja luomuainesosia;

Soil Association sertifioitu luomukosmetiikka sisältää;

⦁ Luonnollisia tuoksuja kasveista ja kukista & luonnollisia väriaineita
⦁ Kestävästi tuotettuja luonnonmukaisia luomu ainesosia
⦁ Avoin ja Läpinäkyvä valmistusprosessi
⦁ Biohajoavat ainesosat
⦁ Mahdollisimman vähän pakkausmateriaalia, mahdollisimman suurella kierrätysprosentilla
⦁ Ympäristön, luonnonlajien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu

Soil Association sertifioitu luomukosmetiikka EI sisällä; 
⦁  Eläinkokeita
⦁ GMO-ainesosia
⦁ Kiistanalaisia, haitallisia kemikaaleja
⦁ Parabeeneja & ftalaatteja
⦁ Synteettisiä väriaineita tai hajusteita

Lue lisää: www.soilassation.org

Takaisin Luonnonkosmetiikka sivulle.