USDA Organic Sertifikaatti & Luomukosmetiikka

Luomukosmetiikka & Luonnonkosmetiikka USDA Organic

USDA Organic on Maailman tiukin ja vaativin luomukosmetiikan sertifikaatti, jonka myöntää United States Department of Agriculture, joka on yhdysvaltalainen luomumaatalouden sertifiointitaho. Yhdysvaltain Department of Agriculture (USDA) koostuu 29 virastosta ja toimistosta, joissa työskentelee lähes 100 000 työntekijää eri puolilla Yhdysvaltoja ja ulkomailla. USDA on vaikuttanut elintarvikkeisiin, maatalouteen, talouskehitykseen, tieteeseen ja luonnonvarojen säilyttämiseen Amerikassa jo sukupolvien ajan. USDA Organic sertifikaatti ei salli GMO-ainesosia. Luomuainesosien viljelyssä ei saa käyttää myöskään synteettisiä lannoitteita, jätevesilietteitä tai säteilytystä. USDA Organic yhdistää kulttuuriset, biologiset ja mekaaniset käytännöt, jotka edistävät luonnonvarojen kestävää kehitystä, edistävät ekologista tasapainoa ja säilyttävät ja suojelevat luonnon biologista monimuotoisuutta.

USDA Organic Luomukosmetiikka sisältää kolme erilaista luomustandardia, joissa ratkaisevana erona on luomuviljeltyjen ainesosien osuus ja näistä riippuva merkintä tuotteen pakkauksessa.

USDA Organic Luomukosmetiikka & Kolme erilaista Luomustandardia – USDA-sertifioidut tuotteet voidaan merkitä seuraavasti:

⦁ 100% Organic – 100% luomukosmetiikkaa! Tuotteiden raaka-aineista 100% tulee olla olla luonnonmukaisesti tuotettuja (luomuviljeltyjä), poikkeuksena vesi ja mineraalit. Nämä tuotteet ovat sertifioitu 100 % luomuna USDA:n National Organic Program (NOP) -Ohjelman mukaisesti, ja tuotteissa on USDA Organic -merkki.
⦁ Organic -Vähintään 95% Tuotteiden raaka-aineista tulee olla luomuviljeltyjä ainesosia, poikkeuksena vesi ja mineraalit. Muita ainesosia saa käyttää vain siinä tapauksessa, jos niitä ei ole saatavana luonnonmukaisesti tuotettuna (luomuviljeltynä). (Näissä tuotteissa ei välttämättä kaikissa ole pakkauksissa USDA Organic logoa.)
⦁ Made with organic ingredients – Vähintään 70% tuotteen raaka-aineista tulee olla luomuviljeltyjä poikkeuksena vesi ja mineraalit. (Näissä tuotteissa ei ole pakkauksessa USDA Organic logoa.)

USDA Organic ei kuitenkaan ota kantaa eläinkokeisiin, joten varmistaaksesi eläinkokeettomuuden, tuotteissa pitää olla lisäksi vielä myös eläinkokeettomasta luonnonkosmetiikasta kertova merkki tuotteissaan. Näitä logoja ovat esimerkiksi Cruelty free, Leaping bunny tai Not Tested On Animals.

Lue lisää: https://www.usda.gov/topics/organic

Palaa takaisin Luonnonkosmetiikka sivulle